Komt binnenkort


Anti-aging; je komt dit begrip binnen de schoonheidsbranche overal tegen. Veel mensen denken dat het verouderingsproces tegen te houden is met een ‘potje crème’. In deze cursus anti-aging acupuntuur leer je om het verouderingsproces, dat zich uit in rimpels en huidaandoeningen, op een veel grondigere manier te vertragen, namelijk vanuit de filosofie van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Je leert om anti-aging behandelingen te geven met tui-na en acupunctuur.

Energetische oorzaak van veroudering
De Chinese geneeswijze is gebaseerd op de filosofie dat het fysieke lichaam het eindproduct is van de energie die overal om ons heen is. Volgens deze filosofie is alles energie en het fysieke lichaam is de manifestatie van deze energie. Als je deze energiebanen en -velden beïnvloedt, heeft dat zijn uitwerking op het fysieke lichaam. Een soepele doorstroom van de energie heeft een positieve invloed op je gezondheid. Zodra er een blokkade ontstaat, stagneert de energie, word je ziek en veroudert je lichaam. Door de doorstroom van energie te bevorderen, kun je de ware oorzaak van veroudering aanpakken.

Jongere huid met acupunctuur
In het oude China, ten tijde van de Song dynastie (960-1279 na Chr.), hielden de Chinese dokters de huid van de keizerinnen en hofdames jong door acupunctuur. Nu is deze eeuwenoude techniek herontdekt om op een effectieve en gezonde manier rimpels en huidaandoeningen te voorkomen. Oude Chinese dokters beweerden dat uiterlijke schoonheid gebaseerd is op een innerlijk evenwicht. Daarnaast waren ze er ook van overtuigd dat het gezicht de innerlijke schoonheid weerspiegelt. Je straalt uit hoe je je voelt. Vanaf het 25ste levensjaar begint het gezicht sporen te vertonen van de levensstijl en persoonlijke ervaringen. Denk aan lachrimpels en denkrimpels of aan de manier waarop stress, milieuvervuiling, te veel zon en te veel verzuring door ongezonde voeding, hun sporen achter laten in het gezicht.

Hoe werkt cosmetische acupunctuur?

Bij anti-aging acupunctuur worden hele dunne naaldjes in de gezichtshuid geprikt. Ze worden op hele specifieke punten op de meridianen gezet. Dit doet geen pijn. Je zult alleen een licht prikje voelen. De naaldjes blijven circa 20 minuten in de huid. Mogelijk ervaar je een tintelend en warm gevoel. Dat is een goed teken, want dat betekent dat de naald op de juiste plek zit op de meridiaan en optimaal zijn werk doet. Meridianen zijn energiebanen die door ons hele lichaam lopen en waar de levenskracht of levensenergie (Qi) doorheen loopt. Met behulp van de naaldjes kun je ervoor zorgen dat hernieuwde energie naar het gelaat toestroomt.

Wat zijn de effecten?

Het doel van cosmetische acupunctuur is om er op elk moment van je leven op je mooist uit te zien. We kunnen de tijd niet stopzetten of terugdraaien en ook huidveroudering zal dus met de jaren altijd een feit zijn. We kunnen er met acupunctuur wel voor zorgen dat je op elke leeftijd op natuurlijke wijze schoonheid en charme uitstraalt. De hernieuwde toevoer van levensenergie geeft onder meer de teint en de textuur van de huid een oppepper. Het zorgt ervoor dat rimpels en fijne lijntjes minder opvallen. Daarnaast kan het mogelijk de aanmaak van collageen bevorderden, waardoor de huid steviger en soepeler wordt. Verder zien we dat er in de praktijk ook veel goede resultaten worden behaald bij de volgende huidproblemen:

 • Acne
 • Couperose
 • Rosacea
 • Pigmentvlekken
 • Littekens
 • Wallen

De beste resultaten krijg je door anti-aging acupunctuur in kuurvorm te geven.

Enkele aandachtspunten

Cosmetische acupunctuur is een veilige en pijnloze behandeling. Toch zijn er enkele situaties waarin het wordt afgeraden, onder andere bij:

 • Zwangerschap
 • Migraine
 • Hoge bloeddruk
 • Botox en fillers
 • Laserbehandeling
 • Plastische chirurgie
 • Kanker
 • Allergieën
 • Acute herpes